Een nieuw schooljaar, een nieuwe agenda!

Vandaag was ik bij de Action en daar verkopen ze een zeer betaalbaar assortiment schoolspullen voor het schooljaar 2017/2018. Als leerling (maar nu ook nog hoor!!) was ik dol op het aanschaffen van nieuwe schoolspullen in de zomervakantie. Het uitkiezen van een agenda vond ik het leukste.

Nu ik ook leerlingen ‘leer leren’ ben ik nog kritischer op de aanschaf van een agenda. Er gaat niks boven een papieren agenda, is mijn stelling!

De agenda van de Action vind ik perfect: goed en betaalbaar! Nu houd ik van roze, maar de agenda kun je in verschillende kleuren kopen, ook een stoere zwarte! De agenda heeft een weekindeling en er is ruimte voor roosters, cijfers, adressen en notities. Verder heeft de agenda een handige maandplanner en leuke stickers. Bijpassende lintjes, tape en memo-stikkertjes zijn los verkrijgbaar. Ik ben helemaal tevreden met mijn aanschaf!! ?

5 tips om je agenda goed te gebruiken:

  1. Kies een agenda met voldoende ruimte om je huiswerk in op te kunnen schrijven en maak een overzicht in je agenda van afkortingen voor alle vakken, bijv Nask, Bio of Wi.
  2. Stel doelen voor jezelf: wat wil ik deze maand leren? Noteer je doelen in het maandoverzicht.
  3. Kies voor verschillende kleuren: schrijf met rode pen (of markeerstift) in je agenda als het een toets is, gebruik bijvoorbeeld groen voor een mondelinge overhoring en blauw als het een ‘gewone’ huiswerkopdracht betreft. Zo zie je in één oogopslag wat je die week aan toetsen of huiswerk hebt!
  4. Gebruik je agenda dagelijks! Schrijf al je huiswerk er goed in op, je zult er beter door kunnen plannen en dus je tijd beter kunnen indelen. Uiteindelijk houd je hierdoor tijd over.
  5. Maak je agenda leuk! Een agenda waar je met plezier in schrijft of werkt, zul je vaker gebruiken. Stikkers en kleurtjes kunnen je hierbij helpen.

Wat ik heb betaald:
Action ringband agenda € 1,49
Lint € 0,69
Deco tape € 0,79
Stikkers € 0,69

Een nieuw schooljaar en een nieuwe agenda. Maar welke agenda kies je nu het beste? 5 tips en een review van een goedkope agenda vind je hier: www.leestotaal.nl via ripl.com

Geplaatst door Leestotaal & Shop op maandag 14 augustus 2017