Zomerlezen Kids 2019

Nog een paar weken zijn de kinderen op school en dan gaan we genieten van een fijne, welverdiende vakantie. We hebben tenslotte allemaal hard gewerkt het afgelopen jaar.
Voor de 4e keer organiseren wij weer Zomerlezen.

Waarom zomerlezen?

Ik wil als eerste iets vertellen over de Zomerdip. Jullie hebben er vast van gehoord en weten dat kinderen die tijdens de zomervakantie niet lezen 1 à 2 AVI-niveaus terugvallen. Dit wordt de zomerdip genoemd. Het is dus belangrijk om ook in die lekker lange zomervakantie te blijven lezen! Ik bedacht een paar jaar geleden dat zo’n zomerdip toch eeuwig zonde was! Daarom ontwikkelde ik de vakantiekoffer: een tasje met zomerboek, opdrachten en spelletjes. Maar vaak merkte ik dat het dan voor ouders lastig is, om niet pas de laatste vakantieweek er iets mee te gaan doen. Ook weer zonde!

Allerlei opdrachten om samen te doen.

Twee jaar geleden startte ik daarom met Zomerlezen Kids. In Zomerlezen Kids krijgen de ouders naast het ZomerTopboek, dat naar het huisadres wordt gestuurd, in de zomervakantie 2x per week een leestip of leesopdracht per mail. Ook krijgen ouders toegang tot een besloten groep op Facebook, zodat zij daar met andere ouders ervaringen kunnen uitwisselen en de tips, spelletjes, leuke boektitels en vooral PLEZIER kunnen nalezen. (Facebook is trouwens niet noodzakelijk, wel leuk!) Het worden dus leuke activiteiten en sommige opdrachten zijn zo leuk, dat de kinderen niet eens in de gaten hebben dat het een ‘leesopdracht’ is! De opdrachten kunnen juist vóór de tent worden gedaan! Voor de mail is het natuurlijk wel handig als er op vakantie (2x per week even) internet is.

Wat kost Zomerlezen?

Voor maar € 15,95 ontvangt de leerling thuis het ZomerTopBoek en verder 4 weken lang telkens 2 e-mails (8 keer dus), een ‘boodschappenlijstje’ vooraf (max €10), een reminder en aan het einde het Zomerlezen Kids Certificaat!
Je kunt overal Zomerlezen: thuis, voor de tent, in de caravan, in het zwembad, in je hangmat en op het strand……

Doe je mee??

Het zou fantastisch zijn om zo in de zomervakantie heerlijk te spelen met letters, boeken, spelletjes en schrijven, op een manier die zelfs de minst enthousiaste lezers leuk zullen vinden!

 

–> Naar het inschrijfformulier voor Zomerlezen Kids 2019